Eksport og Import af Inuit Eskimo Art skulptur

Eksport af visse Inuit skulptur fra Canada til andre dele af verden, herunder USA, har nogle begrænsninger. For at mindske høsten af marine dyr, såsom hvaler og hvalrosser, vedtog USA Kongressen loven om Marine pattedyr i 1972. Det blev senere ændret i 1981 og et særligt afsnit (101) i loven blev udviklet for at udelukke Eskimo Inuit og andre aboriginals bor i staten Alaska. Afsnit 101 tilladt Alaskan indfødte til at fortsætte deres traditioner af jagt havpattedyr til mad og bruger dele af sådanne dyr som råvarer til fremstilling af tøj, kunsthåndværk og kunst.

Loven gør det ulovligt for amerikanske borgere til at importere enhver elfenben eller hvalbarder fra uden for USA. Amerikanske borgere ville derfor ikke lov til at købe nogen illustrationer indeholdende elfenben eller hvalbarder fra Canada og har det bragt eller sendt tilbage til USA. Men loven som det står giver amerikanske borgere at købe lignende illustrationer fra Alaska, da det er en del af USA. Eksport af sådanne illustrationer oprettet fra havpattedyr fra USA til Canada er ikke tilladt.

Inuit skulptur indeholdende Hvalbarder, hvalros eller narwal stødtænder (begge betragtes som elfenben) er begrænset fra import og eksport. Inuit skulpturer indeholdende rensdyr gevir er tilladt, da caribou er ikke et havpattedyr og derfor ikke falder ind under denne lov.

Eksportere Inuit vil skulptur indeholdende hvalbarder eller elfenben fra Canada til andre internationale destinationer afhænge af hver specifikke land som hver har sine egne specifikke regler. Bøder eller sanktioner for at importere eller eksportere ulovlige emner kan være meget alvorlige.

Heldigvis, andre former for Inuitkunst som sten eller hjortetak udskæringer og udskrifter kan ikke kun eksporteres over grænsen, men er faktisk toldfri.

Udgivet i Artikler.